Bruk og reklamasjonsrett

Alle vesker/lommebøker som selges hos Being Trendy er ment for og egner seg kun til normal bruk. De skal ikke brukes under eller utsettes for unaturlige eller ekstreme forhold. Det kan ikke reklameres på skader som er forårsaket av ytre påvirkninger eller unaturlig bruk. Alle vesker/lommebøker solgt fra oss må behandles slik som beskrevet nedenfor. Det er viktig med riktig behandling for å ivareta og og beholde veskens/lommebokens utseende og funksjonalitet.

Behandling og vedlikehold av lær og skinn

Når du skal pleie og vedlikeholde skinnprodukter kan det være lurt å følge disse 4 trinnene:

  • Rengjør skinnet grundig med en renseveske som er anbefalt for akkurat denne skinntypen.
  • Sett inn skinnet med en conditioner som er beregnet for den aktuelle skinntypen.
  • Påfør en skinnbeskyttelse som er med på å verne produktet mot smuss og flekker. Dette vil også vøre med på å gjøre vedlikeholdet enklere.
  • Behandle skinnet med en UV beskytter slik at du reduserer risikoen for falming som følge av sollys.

Dette er produkter du vanligvis kan få kjøpt i butikker der det selges skinn møbler eller skinnklær. Du kan eventuelt få kjøpt disse produktene i nettbutikken til Skinn Assistanse.

Flere nyttige tips til behandling av skinn og lær:

  1. Hvis lær og skinn blir vått skal det tørkes sakte. For hurtig tørking kan endre den kjemiske strukturen og du ender opp med et stivt, sprukket og rynkete produkt. Så det beste er å tørke produktet i romtemperatur og helst med litt lufting. Du må ikke under noen omstendighet finne på å tørke skinn eller lær med en hårføner eller lignende produkter.
  2. Hvis skinn blir for tørt bør det behandles ved å gni det inn med en fuktig conditioner som er ment for den aktuelle skinntypen. Noen produkter er behandlet og dette må tas hensyn til ved behandling. Forhør deg derfor hos en forhandler søom fører produkter for behandling av skinn og lær.
  3. Hvis skinn blir skittent, så bruker du kun en fuktig klut til å gjøre det rent med. Bruk aldri såpe eller andre produkter som ikke er godkjent for bruk på skinn og lær.
  4. Skinn og lær strekker seg ut, men det trekker seg ikke sammen igjen. Dette bør du tenke på før du eventuelt begynner å overfylle lommeboken eller vesken. Den vil aldri få tilbake sin opprinnelige form hvis den blir strukket. Og er produktet vått eller fuktig så strekker det seg enda raskere enn når det er tørt. Så hvis du vil beholde veskens eller lommebokens form så bør du ikke overfylle den.
  5. Ikke lagre skinn og lær innelukket i plast. Du bør behandle skinn og lær som et «levende» produkt. Det trenger å puste for å beholde sin friskhet, og forhindre mugg. Lagre det helst en plass som det er litt ventilasjon og ikke for innestengt. Tenk på skinnet som om det var din egen hud.

Behandling og vedlikehold av imitert skinn

Hva er imitert skinn?

Imitert skinn er et av flere navn som brukes på skinn og lær laget av kunstig eller syntetisk materiale. Imitert skinn finnes i mange produkter slik som sofaer, stoler, klær, vesker og så videre. Det finnes to hovedtyper imitert skinn, polyuretan (PU) og polyvinylklorid (PVC – også kalt vinyl).

Vinyl har blitt produsert i USA siden 1940. Det ble først brukt til produkter som sko, interiør i biler og møbeltrekk. Fra 1950 begynte mange kjemiske selskaper å utvikle produkter med polyuretan. Både polyuretan og vinyl blir brukt til å lage produkter som klær, møbeltrekk og lignende. Men hver hver av produktene egner seg best til forskjellige produkter. PU er mykere, pustende og mer fleksibelt enn Vinyl. Derfor blir det mest brukt til slitasjeprodukter som klær, vesker og møbler. Vinyl som ikke er like pustende gjør at dette er mer ideelt til produkter som skal være vannavstøtende. For eksempel bokbindinger, og produkter for elektriske artikler.

Pleie og vedlikehold av imitert skinn.

Når man kjøper et produkt laget av imitert skinn, er det viktig å vite hvordan man skal ta vare på det for å forlenge levetiden. Generelt så har imitert skinn kun en tredel av levetiden til ekte skinn, men man kan gjøre det meste ut av denne tiden ved riktig behandling og vedlikehold. Til vanlig er det tilstrekkelig å bruke en fuktig klut for å fjerne støv og skitt. Unngå å bruke sterke vaskemidler siden disse kan påvirke sammensetningen av materialet og gjøre det stivt.

Unngå å la et produkt av imitert skinn bli eksponert for sterkt sollys i lengre perioder. Sollyset gjør at imitert skinn over tid blir sprøtt og sprekker. Det er UVB strålene fra sollyset som påvirker den molekylære strukturen, og  sollys er hovedgrunnen til at imitert skinn sprekker, så dette er et viktig punkt.

Ofte kan man bruke rengjøringsmidler og balsam beregnet for vanlige skinnprodukter. Men for å være på den sikre siden bør du alltid søke råd hos fabrikanten eller forhandleren av disse produktene før bruk. Bruk jevnlig en balsam/conditioner til å behandle produktet for å forlenge levetiden. Og når du skal rengjøre produktet er det viktig at uansett hva forhandler sier, så må du først prøve behandlingsproduktet på et sted som ikke er synlig. Da får du testet at ikke fargen eller strukturen blir påvirket.

Behandling og vedlikehold av andre produkter

Nylon

Nylon er et syntetisk fiber. Syntetisk fiber er statisk elektriske og tiltrekker seg lett smuss, og må derfor rengjøres ofte. Spesielt hvis du får oljer, kremer eller lignende på produktet er det viktig at du snarest rengjør det. Hvis ikke vil disse trekke inn i fibrene og gjøre dem nesten umulige å rengjøre. Nylon tåler ikke å klores, og bør vaskes på mellom 40 og 60 grader. Du kan finne mer informasjon om hvordan du behandler syntetiske stoffer på denne siden.